« Terug

Nieuwsbrief Duurzaamheid & CO2

Uitstoot in ton CO202 dec

Dijkshoorn Infra B.V. is op weg om gecertificeerd te worden op niveau 3 van de CO2-prestatieladder. Als bedrijf streven we hierbij continu op zoek te blijven naar verbeteringen om ons verbruik en de daarmee samenhangende CO2-uitstoot te verlagen. Daarnaast willen we graag onze medewerkers en externe belanghebbenden informeren over de (voortgang van) doelstellingen, reductiemaatregelen en initiatieven.

Doelstellingen CO2-reductie

Wij hebben onze doelstelling voor het reduceren van CO2 samengesteld. De CO2-uitstoot relateren we vanaf
2019 aan onze behaalde omzet. De doelstelling is om de CO2-uitstoot gereduceerd te hebben met 5% in 2024. Hiervoor zullen we steeds onze footprint en omzet van 2019 alsijkpunt gebruiken.

Download nieuwsbrief

CO2-footprint 2019

We hebben bekeken hoe onze energiestromen met CO2-uitstoot er hebben uitgezien in het afgelopen jaar. De totale uitstoot CO2 in 2019 bedraagt 149,1 ton CO2. Dit kunnen we binnenkort vergelijken met 2020, wat de mogelijk behaalde reductie zal zijn. Hieronder staan de omvang en verdeling van de uitstoot naar de verschillende energiestromen.

Verdeling CO2

Reductiemaatregelen

Elke medewerker en vaak ook de relaties van Dijkshoorn Infra B.V. kunnen bijdragen aan het verminderen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Het minimaliseren van het stationair laten draaien van machines en vrachtwagens, het uitdoen van elektrische apparaten en verlichting zijn enkele voorbeelden. Daarnaast kan het bedrijf ook maatregelen nemen, zoals:

  • Onderzoek naar groene stroom van de leverancier of via zonnepanelen;
  • Bij vervanging kijken naar het verbruik van een nieuwe machines / auto’s;
  • Het blijven innoveren en produceren van energiezuinige producten / systemen;
  • Onderzoeken van nieuwe mogelijkheden tot het verminderen van het verbruik van de machines.

Als u goede suggesties heeft, kan u dit melden aan onze CO2-manager Joost Speksnijder.

Download nieuwsbrief

Sfeerfoto - Nieuwsbrief Duurzaamheid & CO2

« Terug

Scroll naar boven