« Terug

Nieuwsbrief Duurzaamheid & CO2

uitstoon-in-ton-co2-18-02-2021-dijkshoorninfra.jpg18 feb

Dijkshoorn Infra B.V. is op weg om gecertificeerd te worden op niveau 3 van de CO2-prestatieladder. Als bedrijf streven we hierbij continu op zoek te blijven naar verbeteringen om ons verbruik en de daarmee samenhangende CO2-uitstoot te verlagen. Daarnaast willen we graag onze medewerkers en externe belanghebbenden informeren over de (voortgang van) doelstellingen, reductiemaatregelen en initiatieven.

Doelstellingen CO2-reductie

Wij hebben onze doelstelling voor het reduceren van CO2 samengesteld. De CO2-uitstoot relateren we vanaf 2019 aan onze behaalde omzet. De doelstelling is om de CO2-uitstoot gereduceerd te hebben met 5% in 2024. Hiervoor zullen we steeds onze footprint en omzet van 2019 als ijkpunt gebruiken.

Download nieuwsbrief

CO2-footprint 2020

We hebben bekeken hoe onze energiestromen met CO2-uitstoot er hebben uitgezien in het afgelopen jaar. De totale uitstoot CO2 in 2020 bedraagt 168,8 ton CO2. Dit kunnen we nu vergelijken met 2019, wat de mogelijk behaalde reductie zou zijn. Hieronder staan de omvang en verdeling van de uitstoot naar de verschillende energiestromen voor 2020.

Gerelateerd aan de hoeveelheid werk of de omzet zijn de emissies 5,2% afgenomen, maar door het gebruik van een extra shovel, wals en trekker is het brandstofverbruik toegenomen met 6.000 liter, van 42.657 tot 48.655 liter. Zoals uit de grafieken is te zien vormt het verbruik van mobiele werktuigen 95% van de uitstoot, zodat er toch een stijging van de emissies heeft plaatsgevonden. Acties hierop worden nog uitgevoerd.

Verdeling CO2 - 18-02-2021

Reductiemaatregelen

Elke medewerker en vaak ook de relaties van Dijkshoorn Infra B.V. kunnen bijdragen aan het verminderen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Het minimaliseren van het stationair laten draaien van machines en vrachtwagens, het uitdoen van elektrische apparaten en verlichting zijn enkele voorbeelden. Daarnaast kan het bedrijf ook maatregelen nemen, zoals:

  • Onderzoek naar groene stroom van de leverancier of via zonnepanelen;
  • Bij vervanging kijken naar het verbruik van een nieuwe machines / auto’s;
  • Het blijven innoveren en produceren van energiezuinige producten / systemen;
  • Onderzoeken van nieuwe mogelijkheden tot het verminderen van het verbruik van de machines.

Als u goede suggesties heeft, kan u dit melden aan onze CO2-manager Joost Speksnijder.

Download nieuwsbrief

Sfeerfoto - Nieuwsbrief Duurzaamheid & CO2

« Terug

Scroll naar boven